MÜŞTERİ PANELİ

Sistem ve Firewall Çözümleri

Firewall Sistemleri

Firewall Sistemleri

Firewall'lar, yerel ağınızla dış ağ arasındaki güvenlik kontrol yazılımları ve cihazlarıdır. Firewall ilk kurulduğunda bu nokta üzerindeki bütün bağlantıları durdurur. Daha önceden belirlenen firewall rolleri dahilinde hangi veri paketinin geçip geçmeyeceği, hangi geçişlerde şifre doğrulaması yapılacağı gibi bilgiler firewall rol tablolarına eklenir. Bu sayede sisteme ulaşan kişiler ve bilgi trafiği kontrol edilmiş olur. İçerideki ve dışarıdaki sistemlere kimlerin bağlanıp bağlanamayacağına, bağlanan kişilerin hangi bilgisayarları ve hangi hizmetleri kullanabileceğini firewall üzerindeki roller belirler.


 

Firewall yazılımı, adresler arası dönüştürme ve maskeleme sayesinde yere ağdaki cihazların IP adreslerini gizleyerek tek bir IP ile dış ağlara erişimini sağlar. Adres saklama ve adres yönlendirme işlemleri firewall üzerinden yapılabilir. Böylece dış ağdaki kullanıcılar yerel ağdaki kritik topoloji yapısını ve IP bilgisini alamazlar. Firewall yazılımı kendi üzerinde belirtilmiş şüpheli durumlarda yetkilileri uyarabilir. 
 
Gelişmiş firewall yazılımları üzerinden geçen bütün aktiviteleri daha sonradan incelenebilmesi için loglar. Ek bir lisans yada modül ile birlikte VPN denilen yerel ağa gelip giden bilgilerin şifrelenmesi ile uzak ofislerden yada evden internet üzerinden güvenli bir şekilde şirket bilgilerine, dosyalarına, belgelerine ulaşmak mail vb. servisleri kullanmak mümkün olmaktadır. Bu şekilde daha pahalı çözümler yerine Internet kullanılabilir. Yalnız uzaktaki kullanıcıların güvenliği burada ön plana çıkmaktadır. Dışarıdan bağlanan kişinin gerçekten sizin belirlediğiniz yetkili kişi olup olmadığı çok önemlidir. Bu kişilerin şifresini ele geçirenler sisteminize o kişilerin haklarıyla bağlanabilirler. Bu noktada kişisel firewall ve dinamik şifre üreten tokenlar devrede olmalıdır.
 
Günümüzdeki gelişmiş firewall sistemleri içerik denetleme işlemi yapmamaktadır. Bu tip hizmetleri firewall sistemleriyle entegre çalışan üçüncü parti bir yazılım ile sistemlerine yönlendirmektedir. Bu sayede güvenlik firmaları sadece odaklandıkları ve profesyonel oldukları konularda hizmet vermekte, kullanıcı da bu ayrık sistemlerden kendisi için uygun olan çözümleri tercih etmektedir. Örneğin gelen bilgilerin içerisinde zararlı yazılım olup olmadığı veya atak yapılıp yapılmadığı firewall tarafından kontrol edilemez. Rollerde belirtilmişse kendisi ile entegre çalışan yazılıma veri paketini yönlendirir. Tarama işlemi diğer makine de yapıldıktan sonra paket tekrar firewall a geri döner. 
 
Firewall yazılımının yönetim konsolu merkezi yönetim amaçlı olarak farklı sunuculara yüklenebilir. Yönetim ile ilgili roller, trafikle ilgili kayıtlar(log) farklı sistemlerde tutulabilir. Kullanıcı grafik arayüzü ile uzak makinelerden kolayca yönetim yapılabilir ve mevcut kullanıcı bilgileri uygulamalarından alınabilir. Mevcut bağlantılar görüntülenip gerektiğinde ana güvenlik rollerine engel olmadan bağlantılara müdahale edilebilir. Bant genişliği yönetimi sağlayan sistemlerle entegre edilebilir. 
 
Firewall yazılımları ve cihazları sistem güvenliğinin yapı taşları olup sistem içerisindeki diğer güvenlik yazılım ve cihazları ile uyumlu çalışmakta ve gelecekteki güvenlik teknolojilerine entegrasyonu sağlamak için taban teşkil etmektedirler. Firewall yazılımı kesinlikle şart olmasına rağmen güvenlik için tek başına yeterli olamamaktadır.
 
Telmag Bilişim olarak firewall sistemlerinde mikrotik cihazları kullanmaktayız ve sizlere en doğru ürünleri en uygun fiyatlarla sunmaktayız.

Hizmet Talep Formu

Hizmet talebinde bulunun, en kısa sürede müşteri temsilcilerimiz sizlere iletişime geçsinler.

Hizmet Talebiniz başarıyla gönderilmiştir, teşekkür ederiz.